Працівники закладу переглянули освітній серіал «Обережно! Кібершахраї».

«Обережно! Кібершахраї» – новий освітній серіал про захист свого телефону від зловмисників. В умовах значної кількості наявних та нових загроз у кіберпросторі України важливим є забезпечення обізнаності громадян про них.

На виконання листа Харківської обласної військової адміністрації, з метою підвищення рівня компетенцій у сфері кібербезпеки для протидії потенційним загрозам в умовах повномасштабного вторгнення росії на територію України.

Серіал створювався спільними зусиллями Міністерства цифрової трансформації, Держспецзв’язку, Урядової команди реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA, парламентського Комітету з цифрової трансформації кіберполіції та Нацбанку за підтримки проєкту агентства з міжнародного розвитку США (USAID) «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України».

У Кабміні презентували новий освітній серіал «Обережно! Кібершахраї». У чотирьох серіях фахівці з питань кібербезпеки та кіберзахисту розказують, як вберегти свій телефон від злому та захистити свої дані, що робити, коли вкрали телефон чи випустили без вашого відома сім-картку, та як розпізнати шахраїв.

В освітньому серіалі експерти моделюють ситуації, в яких відбувається втрата службової та приватної інформації, розповідають, що потрібно робити в кожній з них. Працівники дізналися, що робити в разі крадіжки фінансового номера, втрати мобільного пристрою чи цілеспрямованого викрадення інформації».

Безоплатно подивитися всі епізоди серіалу можна на національному порталі з розвитку цифрової грамотності Дія.Цифрова освіта.

Після перегляду серіалу, працівники пройшли тест для закріплення матеріалу та отримали електронні сертифікати.

Кiлькiсть переглядiв: 38